субота, 28 листопада 2020 20:20

Вибори мера Чернівців опинилися під загрозою

Вибори мера Чернівців опинилися під загрозою
ЦВК повідомила про проблеми у Чернівцях. Фото: УП

У Чернівцях місцеві організації політпартій повідомили, що достроково припиняють повноваження своїх представників у дільничних виборчих комісіях.

Про дострокове припинення повноважень своїх представників заявили партії "Батьківщина", ЄС, "Наш край" і "Рідне місто". У ЦВК вважають, що це може поставити під загрозу проведення повторного голосування на виборах міського голови.

"Такі дії організацій партій можуть створити перешкоди в належній підготовці проведення повторного голосування з виборів Чернівецького міського голови. Зокрема, при певних обставинах можуть виникнути проблеми з повноважністю засідань дільничних виборчих комісій - у зв'язку з відсутністю мінімальної кількості членів комісії, необхідних для проведення засідання. З достатністю голосів для прийняття рішень комісій, а також належною організацією роботи комісій під час голосування і підрахунку голосів виборців", - сказано в повідомленні ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори мерів: хто де перемагає

ЦВК закликає партії відповідально поставитися до своєї ролі в забезпеченні виборчого процесу.

Центральна виборча комісія оприлюднила результати виборів мерів, які пройшли 22 листопада. На сайті ЦВК опублікували дані тільки по 8 містах, підрахунок в 3 ще триває.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера Чернівців опинилися під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі