понеділок, 29 жовтня 2012 03:35

Вибори були проблемними, але системні порушення були саме на конкретних округах - КВУ

Вибори були проблемними, але системні порушення були саме на конкретних округах - КВУ
Олександр Черненко. Фото: www.politika.cn.ua

Кампанія була проблемною, але системних порушень не було.

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Найтиповіше, що ми зараз чуємо – це дійсно відключення світла під час підрахунку бюлетенів. Вже є десь 7 чи 8 таких фактів. Не знаю, наскільки це відключення  може бути дієвим. Там є ліхтарі. На деяких дільницях члени комісії та спостерігачі лягають на бюлетені і кажуть, що поки світла не буде – взагалі ніхто не підходьте. Але поки що це більш уривчаста інформація. Системна,  я  думаю, буде вже ближче до ранку", - наголосив він.

Водночас, голова КВУ зазначив, що порушення на виборах мали більш локальний,  а не системний характер.

"В межах деяких округів є системні порушення, які можуть вплинути на результат. Це в основному там, де кожна сотня-тисяча можуть стати вирішальними", - наголосив він.

Черненко додав: "Якщо говорити про кампанію загалом, то вона дійсно була найбільш проблемною кампанією з 2002 року".

"Я вже казав членам ПР: "Ніхто не ставить під сумнів, що ви перемогли по партійним спискам, але ви могли це зробити красивіше. Можливо, втративши відсоток два, але менше було б претензій". Можна скільки завгодно заявляти, що ми пройшли чесні вибори, але, на жаль, так не є. Вибори були проблемними", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Вибори були проблемними, але системні порушення були саме на конкретних округах - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі