вівторок, 20 жовтня 2020 12:17

Вибори 2020: скільки нардепів балотуються до місцевих рад

Вибори 2020: скільки нардепів балотуються до місцевих рад
Найбільша кількість осіб балотується до Волинської та Одеської обласних рад – по 4. Фото: УНІАН

56 чинних народних депутатів балотуються до місцевих рад різних рівнів, а також на посади міських голів. Найбільше охочих стати депутатами обласної ради – 36 осіб. До міських рад балотуються 18 осіб, а до районних – лише 4. Ніхто з нардепів не бажає стати депутатом сільської ради, але 15 народних обранців вирішили боротися за посаду міського голови.

Крім того, у разі балотування до міських та районних рад усхі чинних нардепів висунуто першими кандидатами у виборчих списках. Для обласних рад цей показник становить 86%, повідомляє всеукраїнська громадянська мережа "ОПОРА".

Переважна більшість нардепів, які балотуються, будуть зазначені як лідери політичних сил у виборчому бюлетені (а дехто навіть у кількох, оскільки балотується до двох рад). Найбільша кількість нардепів, які балотуються до місцевих рад та на пост міського голови, є членами депутатської групи "За майбутнє" – 20 осіб (або 83,3% від усіх членів групи в парламенті). Ще 9 народних обранців представляють "Опозиційну платформу – За життя", 7 парламентарів є членами фракції "Слуга народу". По 5 висуванців у місцеві ради мають депутатська група "Довіра" та "Європейська солідарність", 4 є членами ВО "Батьківщина", 2 – "Голосу", та ще 4 не входять до жодної фракції.

Загалом 36 народних обранців балотуються до 18 різних обласних рад. 86% із них очолюють списки партій, тобто їхні імена виборці бачитимуть одразу під назвою партії у лівій частині виборчого бюлетеня. Крім того, всі депутати-мажоритарники, які йдуть до обласних рад, кандидатують саме в тій області, частиною якої є їхній одномандатний виборчий округ.

Найбільша кількість осіб балотується до Волинської та Одеської обласних рад – по 4, та Вінницької, Львівської і Хмельницької обласних рад – по 3. Найбільша кількість народних депутатів у списку партії "За майбутнє" балотується до Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 днів до виборів. Програми кандидатів у мери і партій зібрали на одному сайті

Триває підготовка до місцевих виборів. Територіальні виборчі комісії реєстрували кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільських, селищних, міських голів. 9 жовтня завершилося формування дільничних комісій. Голосування відбудеться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Вибори 2020: скільки нардепів балотуються до місцевих рад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі