вівторок, 01 жовтня 2013 10:40

Вибіркове правосуддя і катування - це катастрофа для держави - Балога

Вибіркове правосуддя і катування - це катастрофа для держави - Балога
Віктор Балога. Фото: tsn.ua

Нардеп Віктор Балога переконаний, що вибіркове правосуддя стосується не лише екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка, проте і простих українців.

Про це він написав в Facebook.

"Вибіркове правосуддя – це не лише справи Луценка і ЮВТ. Це сотні і тисячі випадків порушень стосовно простих людей, які не можуть собі дозволити таку розкіш, як громадський резонанс. А це, дуже часто, єдине, що може їх врятувати", - наголосив він.

Водночас, він додав, що "в Україні не лише не повинно бути політичних переслідувань, а й випадків, коли керівництво держави через телевізор дає вказівку знайти винного (читай – крайнього) у резонансному злочині".

"Коли ЄСПЛ пачками виносить рішення стосовно катувань в Україні. Коли від одного обвинуваченого надходить кілька явок з повинною, різних за змістом, і навіть взаємовиключаючих, як у "справі пономарів", - наголосив він.

Окрім того, він додав: "Стосовно останнього, то по-моєму це класичний приклад тоталітарного правосуддя, де свідчення отримувалися шляхом затискання пальців дверима, а суддя впритул не хоче бачити доказової бази. Впевнений, кожен з нас може назвати принаймні один аналогічний приклад і це катастрофа для держави. Особливо для тієї, яка хоче стати частиною цивілізованого світу".

Зараз ви читаєте новину «Вибіркове правосуддя і катування - це катастрофа для держави - Балога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі