вівторок, 15 серпня 2017 14:10

"Вибачте, більше так не буду" - як судді очищаються від замовних вироків по Майдану

"Вибачте, більше так не буду" - як судді очищаються від замовних вироків по Майдану
Вища рада правосуддя внесла подання про призначення судді Соломянського районного суду міста Києва Марії Зелінської, яка притягувала до відповідальності активістів Майдану. Фото: відкриті джерела

Вища рада правосуддя внесла подання про призначення безстроково судді Соломянського районного суду Києва Марії Зелінської, яка притягувала до відповідальності активістів Майдану.

Про це повідомив адвокат Роман Маселко у Facebook.

"Ця суддя у часи Майдану притягнула, як мінімум, двох учасників поїздки до Межигіря до відповідальності у вигляді штрафу. Водії на суд не з'явилися, у матеріалах не було підтвердження їхньої вини, рапорти були сфальшовані. Але суддя вирішила, що вони винні", - нагадав юрист.

"Одна із цих водіїв - Юля Волкова, чий автомобіль 23 січня 2014 року на провулку Кріпосному був вщент розбитий "беркутами". Вона навіть не знала, що її судили за ту поїздку", - додав Маселко.

"Суддя на співбесіді визнала, що допустила помилку і обіцяла бути уважнішою. Визнавати вину непогано, але чи хочемо ми, щоб у оновлених судах були такі судді?" - запитує юрист.

Адвокат резюмує: "Чудова підказка для кандидатів у Верховний суд на засіданні ВРП: так, я засудив Луценка з політичних мотивів, але "мамою клянусь", більше так не буду. ВРП готова зрозуміти і пробачити кожного кандидата. Але чи зрозуміє це суспільство?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розповів, як співав з Януковичем у караоке в день побиття Майдану

З часів Революції гідності в Україні звільнили тільки 15% суддів, які виносили неправомірні рішення щодо активістів Майдану, повідомляв у липні Роман Маселко. З понад 330 суддів звільнили тільки 51-го.

Зараз ви читаєте новину «"Вибачте, більше так не буду" - як судді очищаються від замовних вироків по Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі