вівторок, 23 жовтня 2012 00:48

Весь адмінресурс направляється на агітацію за "регіоналів", або самовисуванців, близьких до ПР - експерт

Весь адмінресурс направляється на агітацію за "регіоналів", або самовисуванців, близьких до ПР - експерт
Фото: tsn.ua

В Одеській області проходять або "регіонали", або самовисуванці, близькі до влади.

Про це розповів голова Комітету виборців в Одеській області Анатолій Бойко.

"Позиції Партії регіонів виглядають дуже міцними в області. Здебільшого, пройти можуть або їхні кандидати, або самовисуванці, що так чи інакше до неї близькі. Адже на її користь застосовують весь адміністративний ресурс", - наголосив він.

Бойко додав, що в Одеській області, єдиній в Україні, є дві спеціальні державні програми — "Народний бюджет" і "Народний медогляд": "Їх нема ніде в Україні. Їх реалізовують за бюджетні кошти. Але заходи цілком і повністю використовують агітації за Партію регіонів. Ці кандидати перерізають стрічки, передають медичне обладнання, шкільні автобуси тощо".

Він наголосив, що нещодавно у двох округах в рамках узгодження кандидатів по мажоритарним округам між Об'єднаною опозицією і УДАРом знялися кілька кандидатів, які до цього були фаворитами перегонів.

Так, на 139-му окрузі Олександр Горін від "Батьківщини" знявся  на користь кандидата від УДАРу Ольги Герасим'юк.

"На підставі чого робився цей вибір — мені невідомо. Я не хочу сказати, що Герасим'юк гірша за Горіна, чи навпаки. Мотиви не зовсім відомі. Щодо виборчої кампанії — то вони приблизно однаково вели кампанію. Сказати, що це зняття критично додає Герасимюк шансів — сказати також не можна. На тому окрузі кандидат від ПР Олександр Пресман  працює давно. Він почав набагато раніше — ще минулої осені, вклав дуже багато грошей, дуже багатьом зробив "добрі справи", а Герасимюк зайшла на округ набагато пізніше. Але це не означає, що в неї немає шансів", - наголосив Бойко.

Водночас узгодження кандидатів по 141 округу викликало великий скандал, розповів експерт. Там знявся з перегонів кандидат від УДАРу Ігор Белінський.

"Це взагалі великий скандал. Оскілький по цьому округу від "Баткьівщини" офіційного кандидата не було. По ньому був офіційно від опозиції тільки Белінський, якщо вважати УДАР опозицією. Але там іде двоюрідний брат, нардеп Дубового, Олександр Дубовий, який є в списках "Батьківщини" і має суттєвий вплив в партії. Тут Белінський став розмінною монетою", - пояснив Бойко.

"Белінського змусили, його насильно зняли, без погодження. Він у ЗМІ поширював два звернення до Кличка, що він не згоден з цим рішення, - наголосив експерт. -  Зараз Дубовий, незважаючи на те, що він офіційно самовисуванець, неформально він вважається представником опозиції, головним супереником кандидата від ПР. І у нього є шанси перемогти".

Зараз ви читаєте новину «Весь адмінресурс направляється на агітацію за "регіоналів", або самовисуванців, близьких до ПР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі