субота, 13 квітня 2019 12:44

Верховну Раду після виборів президента можуть розпустити - ЗМІ

Верховну Раду після виборів президента можуть розпустити - ЗМІ
Суд може встановити факт відсутності коаліції в парламенті. Фото: УНІАН

У суді вже готують підстави для дострокового розпуску парламенту. Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає позов нардепа Андрія Деркача. Той хоче зобов'язати координаторів коаліції внести прем'єр-міністру пропозиції щодо кандидатури міністра охорони здоров'я.

Суд задовольнив частково клопотання позивача про витребування доказів щодо складу коаліції.

Зокрема, витребувати у Верховної Ради, її апарату, коаліції депутатських фракцій відомості із зазначенням прізвищ, імен, по-батькові народних депутатів, що входять до складу коаліції.

Відповідну інформацію суд ухвалив витребувати і у координаторів коаліції "Європейська Україна" Артура Герасимова та Максима Бурбака.

Суд може встановити факт відсутності коаліції без вирішення справи по-суті, надавши на окремий запит відповідне роз'яснення, припускають журналісти.

Це роз'яснення дозволить майбутньому президенту відразу після інаугурації видати указ про розпуск Верховної Ради на підставі відсутності коаліції, не чекаючи оголошення про це від голови ВР Андрія Парубія, який входить до числа прихильників діючого президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховну Раду може прийти "русский мир"

За кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 71,4% українців серед тих, хто вже визначився. Про це свідчать дані квітневого опитування соціологічної групи "Рейтинг".

За чинного главу держави Петра Порошенка — 28,6 %.

Зараз ви читаєте новину «Верховну Раду після виборів президента можуть розпустити - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі