понеділок, 11 лютого 2019 18:48

Верховний суд направив справу Савченко-Рубана у прикордонну область

Верховний суд направив справу Савченко-Рубана у прикордонну область
Спочатку справу мав розглядати Слов'янський міськрайонний суд - у суддів не виявилося допуску до державної таємниці. Фото: ТСН

Справу щодо народного депутата Надії Савченко та екс-керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана розглядатиме Чернігівський райсуд Чернігівської області.

Таке рішення ухвалив Верховний суд України, задовольнивши клопотання прокурорів.

"Із клопотання, поданого прокурором, вбачається, що зі 114 свідків, допитаних під час досудового розслідування, у Чернігівській області проживає найбільше - 22 свідка. Із метою забезпечення оперативності та ефективності кримінального провадження є підстави для направлення цього кримінального провадження до одного з місцевих судів Чернігівської області... Кримінальне провадження необхідно проводити з дотриманням вимог секретності, що передбачає обов'язкову наявність у суддів та секретаря судового засідання допуску до державної таємниці. Такі умови є в Чернігівському районному суді Чернігівської області", - оголосив рішення головуючий суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будні Савченко у Лук'янівці: глевкий хліб, розірвана ковбаса і душ раз в тиждень

Раніше повідомлялося, що справу Савченко та Рубана розглядатиме Слов'янський міськрайонний суд Донецької області. Там 6 лютого вже пройшло перше підготовче засідання.

Обох затримали у березні 2018 року. Їм інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю.

Савченко відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд направив справу Савченко-Рубана у прикордонну область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі