Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2020 10:01

Венедіктова пояснила переїзд до президентської резиденції

Венедіктова пояснила переїзд до президентської резиденції
Ірина Венедіктова заявила, що переїзд на президентську дачу пов'язаний із заходами безпеки. Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова переїхала на президентську дачу в Пущі-Водиці тимчасово. Переїзд пов'язаний із питаннями безпеки.

Про це вона повідомила у Facebook.

Генпрокурорка зазначила, що ніяких законів не порушувала – ні юридичних, ні законів моралі і честі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент НАБУ поскаржився на Зеленського й Венедіктову

"Прошу повірити мені на слово, що переїзд у цей будинок – тимчасовий захід. Перебралася я туди не тому, що дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так необхідно було зробити в той конкретний момент часу. І пов'язаний цей момент був виключно з міркуваннями безпеки. До жодної, звичайно ж, змови з працівниками ДУС (Державного управління справами) я не вступала.

Розмір орендної плати я не встановлювала, а отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування в цьому будинку займе лише кілька місяців, не більше. Ніяких інших пропозицій я не шукала, нікому цим займатися не доручала, інших варіантів не розглядала. Я ніколи раніше у своєму житті не жила в будинках, що належать державі", – написала Венедіктова.

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР та нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Напередодні один із народних депутатів повідомив, що генпрокурорка живе в президентській резиденції, на якій, згідно з постановою Кабміну, можуть жити лише президент, голова Верховної Ради або прем'єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова пояснила переїзд до президентської резиденції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути