пʼятниця, 08 травня 2020 22:00

Венедіктова почала записувати відеозвіти і згадала про Стерненка

Венедіктова почала записувати відеозвіти і згадала про Стерненка
Генпрокурор була на відео без годинника.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова почала публікувати відео-звіти.

Ролик про "актуальні теми тижня" з'явився на сторінці Офісу генпрокурора.

Венедіктова виступала у своєму кабінеті у формі доповіді.

"Треба поговорити про реформу. Офіс генерального прокурора продовжує розпочату реформу – я за неї голосувала, як депутат і зараз відповідаю за її втілення, як генпрокурор", - сказала вона.

Венедіктова заявила, що атестація прокурорів регіональних прокуратур продовжиться відразу після завершення карантину.

Також генпрокурор згадала про справу порушену щодо неї НАБУ про можливе недекларування майна за заявою громадського активіста Сергія Стерненка.

"Розповім про так звану справу щодо "годинника Венедіктової", яку відкрило Національне антикорупційне бюро. Розпочати провадження зобов'язав НАБУ суд за заявою громадянина.

Я поважаю правоохоронні органи і в мене немає сумнівів у їхній професійності і доброчесності, яку вони мають проявляти до всіх громадян України. Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону.

Заявник у справі – особа, яка фігурує у одному із проваджень Офісу генпрокурора. Саме тому, задля уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та генерального прокурора в цьому провадженні", - сказала генпрокурор.

При цьому Венедіктова не назвала прізвища Стерненка. Також на її руках вже не було годинника, який раніше помічали активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білецький на каналі кума Путіна поливав брудом Стерненка

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що Сергію Стерненку оголосять підозру. За її словами питання лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Два роки тому на громадського активіста вчинили три замахи. Під час третього 24 травня загинув нападник.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова почала записувати відеозвіти і згадала про Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі