середа, 23 вересня 2020 11:10

Венедіктова переїхала в резиденцію президента - ЗМІ
5

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в червні 2020-го переїхала з сім'єю жити в резиденцію президента в Пуща-Водиці.

Про це повідомляє Naspravdi.Today.

Про нове житло вона домовилася з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Євгеном Єгоровим.

Площа шестикімнатної резиденції становить 675,1 кв. м.

Фото: naspravdi.today

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрист Медведчука контролюватиме справи Майдану і розслідування російської агресії

Жити в ній (відповідно до постанови Кабміну від 19 січня 1994-го. - Gazeta.ua) можуть тільки три людини - президент, голова ВР і прем'єр-міністр.

Венедіктова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати нову постанову, яка дозволяла б їй офіційно жити в резиденції президента.

19 червня 2020-го уряд вніс зміни до цієї постанови. Згідно з нею, резиденцією можна користуватися тоді, коли там не проводяться офіційні заходи та коли там не мешкають президент, спікер ВР та прем'єр.

Тексту цієї постанови на сайті Кабміну та Ради немає. Її захищено грифом "для службового користування".

Генпрокурорка в липні цього року підписала з Єгоровим договір про оренду державного будинку. А в серпні вона його переуклала.

За проживання в резиденції президента Венедіктова платила майже 64 тис. грн щомісяця. А на утримання цієї резиденції з держбюджету давали понад 163 тис. грн.

17 березня 2020-го Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора. Її кандидатуру запропонував Зеленський. До цього вона була в.о. директора ДБР та нардепом від "Слуги народу". Йшла 3-ю у списку від партії.

Нещодавно генпрокурорка Ірина Венедіктова вирішила домогтися звільнення глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через те, що суд закрив кримінальне провадження проти колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна за фактом незаконного заволодіння ділянкою в рекреаційній місцевості в Пуща-Водиці.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова переїхала в резиденцію президента - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі