середа, 25 листопада 2020 16:39

Венедіктова наказала перевірити "Велике будівництво" Зеленського щодо злочинів - ЗМІ

Офіс генпрокурора почав перевірку дотримання законності під час будівництва доріг у межах програми "Велике будівництво", ініційованої президентом Володимиром Зеленським.

Копію розпорядження генпрокурорки Ірини Венедіктової опублікувало видання "Букви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якість доріг: яке місце посідає Україна в міжнародному рейтингу

В документі зазначається, що оприлюднена інформація правоохоронних органів, звернення громадян, а також результати журналістських розслідувань свідчать про наявність непоодиноких випадків порушення закону та зловживань під час проведення закупівель, визначення вартості доріг і матеріалів, виконання і прийняття робіт під час будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг.

 

Венедіктова рекомендує прокурорам організувати комплексне вивчення зазначених питань, звернувши особливу увагу на законність використання бюджетних коштів, передбачених на будівництво.

Вивченню підлягає період з початку 2019 року. Прокурори мають надіслати звіти в Офіс генпрокурора. Рекомендації про те, що саме слід перевірити, розписано на 11 сторінках, заявляють "Букви".

З Фонду боротьби з Covid-19 використали 41 млрд грн, що становить 62% загальної суми - 66 млрд грн. На заходи в сфері охорони здоров'я витратили 7,8 млрд грн із передбачених 18,5 млрд грн. На будівництво доріг перерахували 20,76 млрд грн із передбачених 31,45 млрд грн.

Раніше міністр охорони здоровʼя Максим Степанов просив Кабмін скоротити видатки на ремонт доріг державного значення на 895,6 млн грн й передати ці кошти в регіони на обладнання ліжок киснем.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова наказала перевірити "Велике будівництво" Зеленського щодо злочинів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі