пʼятниця, 19 березня 2021 16:55

Венедікову, яка "не може волокти Вовка в суд", звинуватили в маніпуляціях

Венедікову, яка "не може волокти Вовка в суд", звинуватили в маніпуляціях
За 8 місяців детективи НАБУ тричі зверталися до Венедіктової попросити у ВРП дозвіл на затримання Вовка, заявляють активісти. Фото: @pgo.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова маніпулює, коли говорить про справу щодо голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

"Кілька днів тому генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила журналістам, що "не може брати Вовка і волокти його до суду", бо той ігнорує всі засідання в Антикорсуді.

Але Венедіктову й не просили нікого волокти. Вона повинна була просто попросити у Вищої ради правосуддя дозвіл на затримання судді Вовка і тримання його під вартою. Це єдина можлива процедура затримання.

За всі 8 місяців розслідування детективи НАБУ тричі просили її це зробити, про що заявили публічно.

За відкритою інформацією, Венедіктова жодного разу не зверталася до ВРП з цим питанням.

Слова чинної генпрокурорки - проста маніпуляція і підміна понять. Вона каже, що все має бути згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, а виходити за його рамки не можна.

Проте щодо судді Вовка вона не робить того, що в тому ж кодексі дозволено їй для ефективного розслідування.

Цікаво тоді, в якому законі вона вичитала, що можна, наприклад, забрати у НАБУ справу Татарова й передати до СБУ", - пише Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не можу його волокти в суд" - Венедіктова не бачить перспективу у справі Вовка

У вересні торік НАБУ опублікувало записи ніби-то розмов голови ОАСК Павла Вовка. "Треба захопити владу в цій ВРП", - йдеться в розмовах.

Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Голову ОАСК не змогли привезти до Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Венедікову, яка "не може волокти Вовка в суд", звинуватили в маніпуляціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі