четвер, 03 липня 2008 21:23

Велосипедисти змусили Черновецького звернути на себе увагу

Київські районні держадміністрації на вимогу КМДА подали свої пропозиції щодо відповідного облаштування велодоріжок.

Про це повідомив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Свої пропозиції щодо облаштування велосипедних доріжок уже подали усі райони, окрім Шевченківського та Печерського. Незважаючи на велику завантаженість багатьох доріг міста, районам все ж таки вдалося визначити вулиці, де можливе виокремлення смуг для вело транспорту", - сказав Басс.

За його словами, зараз дані пропозиції проходять погодження з "Київ проектом", "Київавтодором" та "Київдорсервісом".

Заступник мера повідомив, що Подільська РДА запропонувала організувати велосипедний рух на проспектах Свободи та Гонгадзе;

Голосіївська - на Столичному шосе, проспектах 40-річчя Жовтня та Глушкова, вулицях Родимцева, Блакитного та Заболотного;

Святошинська - на проспектах Перемоги, Палладіна, 50-річчя Жовтня, Житомирському шосе, Великій Кільцевій дорозі, Гостомельському шосе, вул. Симиренка та бульварі Ромена Ролана;

Оболонська - на вулицях Богатирській, Прирічній, Приозерній, проспектах Оболонському, Московському та Героїв Сталінграду, Оболонській набережній та в парку "Наталка";

Дніпровська - на проспектах Ватутіна, Визволителів, Гагаріна, Броварському, Миру, Возз"єднання, Харківському шосе та Дніпровській набережній.

У Деснянському районі вулиці збудовані за проектами, згідно з якими ширина тротуарів складає 4 м, що дозволяє організувати на них велосипедні доріжки.

Проте, на основних магістральних дорогах району - просп. Ватутіна та вул. Братиславській, влаштування велоінфраструктури можливе лише за умови виконання додаткових робіт за рахунок частини зеленої зони.

Дарницька РДА запропонувала влаштувати велосипедні доріжки на Дніпровській набережній, проспектах Бажана та Григоренка, вулицях Здолбунівська та Славгородська, а також на дорозі до станції метро "Червоний Хутір".

Окрім того, до комплексної програми влаштування велосипедних доріжок Асоціація велосипедистів Києва запропонувала включити такий маршрут у Дарницькому районі, як Південний міст - просп. Бажана - Харківська площа - Харківське шосе до межі району.

Солом"янська адміністрація не надала чітких пропозицій щодо велоінфраструктури на вулицях району, запропонувавши організувати велосипедний рух лише в зонах відпочинку: парк "Відрадний" (вул. Героїв Севастополя, 37а), парк "Орлятко" (вул. І. Лепсе, 9а) та "Ландшафтний парк" (у межах вул. Волгоградська та вул. Механізаторів).

Як відомо, з початку 2008 року в Києві сталося 11 ДТП, в яких постраждали 12 велосипедистів. У трьох випадках водії, які спричинили ДТП, втекли з місця злочину.

У зв"язку з цим Асоціація велосипедистів Києва організувала дві акції "Велонаїзд". Велосипедисти вимагали облаштування вело доріжок, а також припинення безкарності і безладдя на дорогах, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Велосипедисти змусили Черновецького звернути на себе увагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі