середа, 03 квітня 2013 14:40

Вчора кияни засвідчили, що їм не потрібний мер - експерт

Вчора кияни засвідчили, що їм не потрібний мер - експерт
Фото: fakty.ictv.ua

Потрібно змінити законодавство, щоб Київ отримав "повноцінного мера, а не британську королеву".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Юрій Романенко.

"Навіщо киянам мер, якщо він нічого не вирішує. Це як їхати в автомобілі, в якому водій не керує машиною, то навіщо він такий потрібний? Я говорю це на повному серйозі. Киянам не потрібен мер, тому що вони це засвідчили вчора", - зазначив політолог.

Крім того, він підкреслив, що кияни дивляться більш розсудливо на ситуацію, ніж політики. "Меру потрібні повноваження, які є у КМДА, яке очолює Попов. Тоді давайте ставити питання так: "Потрібно змінити закон, щоб місто отримало повноцінного мера з повноваженнями, а не британську королеву в особі київського мера", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція киян показала, що опозиціонерів сприймають в якості базік - експерт

Вчора біля Верховної Ради відбувся опозиційний мітинг, учасники якого вимагали у парламенту прийняти закон про призначення виборів у Києві. Правоохоронці нарахували 4 тисячі мітингувальників, хоча в опозиції наголошували на більшій кількості. 2 квітня парламент провалив голосування за постанову про призначення виборів у Києві. "За" постанову проголосували 209 при необхідних 226 народних депутатів.

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Раніше Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві ситуація така: одні не хочуть, а інші не можуть - Чорновіл

Як раніше повідомлялося, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Активну позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Вчора кияни засвідчили, що їм не потрібний мер - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі