середа, 23 травня 2007 14:45

Вбивць сербського прем"єра посадили на 40 років у в"язницю

Бєлградський суд в середу, 23 травня, визнав 12 підсудних винними у вбивстві в 2003 році прем"єр-міністра Сербії Зорана Джінджіча.

Двоє головних звинувачених - члени спецпідрозділу поліції - засуджені до 40 років в"язниці. На лаві підсудних були також представники злочинного світу. Всі звинувачені заперечували свою провину.  

Звинувачення стверджувало, що метою вбивства було не допустити проведення реформ, серед яких була і видача підозрюваних в здійсненні військових злочинів.  

Мілорад Улемек - колишній голова підрозділу "червоні берети", створеного під час військових дій на території Боснії і Хорватії в 90-х роках, - визнаний винним в організації вбивства.  

Суд також вирішив, що безпосереднім виконавцем злочину був Звездан Йовановіч, який застрелив Джінджіча 12 березня 2003 року зі снайперської зброї. Улемек і Йовановіч засуджені до 40 років тюремного ув"язнення - це максимальне покарання за законами Сербії. Ще 10 підсудних отримали різні тюремні терміни від восьми до 35 років. Вбивство Джінджіча потрясло всю країну, і нинішній суд називали процесом століття, передает BBC.
Зараз ви читаєте новину «Вбивць сербського прем"єра посадили на 40 років у в"язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі