середа, 10 вересня 2008 14:42

Васюник назвав умови відновлення демкоаліції

Віце-прем"єр Іван Васюник вважає, що скасування прийнятих Верховною Радою 2 вересня змін до закону про Кабінет Міністрів є умовою для проведення переговорів щодо збереження коаліції в парламенті.

Про це він повідомив журналістам, передають Українські новини.

"Першим кроком для ефективних переговорів між партнерами має стати зняття будь-яких ультиматумів, взаємних звинувачень і готовність повернутися на позиції 2 вересня, тобто на вихідні позиції. У тому числі, на позиції закону про Кабмін, що був прийнятий коаліцією", - сказав він.

Віце-прем"єр повідомив, що відмова міністрів від блоку НУНС брати участь у засіданні уряду 3 вересня була пов"язана з політичною ситуацією.

"Міністри (від НУНС) не виходили з уряду, тому їм нікуди повертатися. Це було політичне рішення й реакція на події у Верховній Раді 2 вересня", - сказав він.

При цьому він додав, що міністри від НУНС продовжують виконувати свої обов"язки відповідно до Конституції й законів.

Як повідомлялося, 2 вересня Рада надала право прем"єру ініціювати звільнення міністрів закордонних справ й оборони без узгодження із президентом, прийнявши зміни до закону про Кабмін.

Крім цього, із закону виключена норма про обов"язкове забезпечення Кабміном виконання рекомендацій Ради національної безпеки й оборони, уведених у дію указами президента.

Закон також передбачає, що Кабмін видає постанови й розпорядження, не покладаючись на акти президента.
Зараз ви читаєте новину «Васюник назвав умови відновлення демкоаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі