вівторок, 15 квітня 2008 15:22

Васюник наполягає на проведенні виборів мера у два тури

Васюник наполягає на проведенні виборів мера у два тури

Віце-прем"єр Іван Васюник вважає обґрунтованою ініціативу депутатів коаліції провести вибори мера Києва в два тури, незважаючи на протилежну думку президента Віктора Ющенка.

Про це Васюник сказав у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Президент - людина демократична, цінує плюралізм думок і аргументи, наведені в моєму зверненні з приводу двох турів голосування", - сказав Васюник.

"Мені здається...це забезпечить інтереси киян, що більшістю голосів зможуть обрати міського голову, не одержати його в результаті лотереї", - сказав він.

При цьому віце-прем"єр вважає, що підставою проведення виборів за подібною схемою можуть стати основи, закладені в Конституції й у законі про столицю.

"Щодо традиційних або нетрадиційних в Україні двох турів голосування по виборам мера, то Конституція і закон про столицю формують окремий порядок формування бюджету, розподіл повноважень Київської влади, і я не бачу нічого екстраординарного в проведенні виборів у столиці в окремому порядку", - сказав Васюник.

Разом з тим, віце-прем"єр повідомив, що не мав можливості повідомити президенту про свою точку зору з цього питання.

"Я не мав можливості цього зробити", - сказав він, відповідаючи на питання: чи намагався він переконати президента в доцільності проведення виборів мера в столиці в два тури.

Разом з тим, виступаючи в ході наради з питань боротьби з корупцією в понеділок, президент Віктор Ющенко в черговий раз підкреслив, що не підтримує ідею проведення виборів у мери Києва в два тури.
Зараз ви читаєте новину «Васюник наполягає на проведенні виборів мера у два тури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі