четвер, 21 травня 2020 14:00

Вашингтон занепокоєний діями Києва від початку березня - експосол США

Вашингтон занепокоєний діями Києва від початку березня - експосол США
Джон Гербст: "Показово тиснуть на колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку. Це погано для країни"

В американських політиків, які відповідають за співпрацю з Україною, є сумніви, чи Київ продовжуватиме реформи. Про це говорить колишній посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю журналу "Країна".

"Багатьох, хто розуміється на Україні, хвилюють останні зміни. Особливо від початку березня – відставка уряду Олексія Гончарука, незрозумілі перестановки в ключових інституціях. Відсторонили реформаторів, які пробували щось робити. Натомість прийшли ті, хто здається некомпетентним. Виникають сумніви, чи прагнуть продовження реформ. Занепокоєні у структурах, відповідальних за співпрацю, – Держдепартаменті, Раді національної безпеки, департаменті оборони", - каже Джон Гербст.

Є дві ключові точки, додає: "Перша – тиснути на Верховну Раду, щоб прийняла "Закон про банки" (так званий антиколомойський закон ухвалили 13 травня, говоримо напередодні. Унеможливлює повернення націоналізованих банків колишнім власникам. – Gazeta.ua). Україна після цього отримає від МВФ 5 мільярдів доларів кредиту. Друга – відкрили кримінальні справи проти осіб, які донедавна обіймали вищі державні посади. Показово тиснуть. Наприклад, на колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку. Це погано для країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рябошапку завели справу

Читайте більше в номері журналу "Країна" №20 (523) від 21 травня 2020 року

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон занепокоєний діями Києва від початку березня - експосол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі