четвер, 24 липня 2008 19:32

Ванникова заплуталась в проводах Ющенка (ФОТО)
10

Глава держави Віктор Ющенко переконаний, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко братиме участь у наступних президентських виборах.

Фото Андрій Єловіков "Газета по-українськи"

Про це він заявив у четвер на прес-конференції.

На зеленій галявині Секретаріату президента - зо три сотні представників мас-медіа. Вони під прозорим накриттям. Спека, журналісти постійно ходять пити підготовлену для них воду.

Кілька загальнонаціональних каналів транслюють прес-конференцію. Президент приходить із прес-секретарем Іриною Ванниковою. Сідають за стіл на сцені.

Прес-конференція розділена на три блоки: внутрішня, зовнішня політика та відзначення 1020-річчя Хрещення Київської Русі. Кожному блокові передує короткий сюжет, який транслюють на двох великих екранах. Подібна зустріч президента з пресою відбулася три місяці тому.

Цього разу вона триває понад годину. Більшість запитань Вікторові Ющенку ставить Ірина Ванникова. Розпочинають зі змін до Держбюджету-2008. Глава держави відповідає півгодини.

— Макроекономіка, корективи фінансових і економічних показників говорять про те, що до бюджету може бути направлено понад 30 мільярдів гривень додаткових ресурсів, — поглядає в записи. — Наполягаю, щоб левова частина цих ресурсів була направлена на політику розвитку.

За словами Віктора Ющенка, нині інфляція в Україні становить майже 16%. Це найвищий показник у Європі.

— Не вірте нікому, хто буде вам казати, що зовнішні чинники вплинули на українську інфляцію, — наголошує. — Тому уряд і парламент повністю відповідають перед населенням за ту соціальну компенсацію, яку держава має виплатити у зв"язку з інфляцією.


Говорить, що не підтримає змін до держбюджету, в яких не буде передбачено мільярда гривень на розвиток армії. Каже також, що в бюджеті потрібно закласти щонайменше 5 млрд грн, аби розпочати будівництво доріг до Євро-2012.

На відповідь Віктора Ющенка щодо можливого балотування на президентську посаду Юлії Тимошенко його прес-секретарка усміхається й аплодує. Її підтримують представники секретаріату, які стоять з боку сцени.

Після прес-конференції Ющенко стиха говорить до Ванникової: "Іро, проведи мене". Та швидко встає, але перечіплюється через проводи телекомунікацій. Президент чекає, доки його прес-секретар розплутається. Бере її під руку та йде.

Зараз ви читаєте новину «Ванникова заплуталась в проводах Ющенка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі