понеділок, 10 червня 2019 23:36

Вакарчук зробив перше зауваження Зеленському

Вакарчук зробив перше зауваження Зеленському
Президент Володимир Зеленський мав змусити Верховну Раду скасувати мажоритарку, каже Святослав Вакарчук.

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук дорікнув президенту Володимиру Зеленському, що той не дотиснув парламент усунути мажоритарну систему виборів.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Вважаю, що сьогодні нинішня влада, в тому числі президент, мав зробити все, щоб цей парламент заставити скасувати цей закон (про вибори. - Gazeta.ua). Тому що це корупція, розсадник тотальної безвідповідальності. Це те, що принижує людей. Наскільки ми відстаємо політично і економічно від того, що в нас досі існує мажоритарка", - сказав музикант.

Вакарчук заявив, що його партія "як тільки прийде до влади, зробить все, щоб мажоратирка, як позорне явище зникло назавжди з історії".

Також Вакарчук порівняв парламент із серіалом "Гра престолів".

"Багато членів нашого парламенту готові на низькі речі заради грошей. Підставляють один одного. Не голосують за один закон спеціально, щоб підставити іншу фракцію. Ставлять підніжки один одному. Це не робота злагодженої команди на майбутнє країни", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з партій проходить у Раду: свіжа соціологія

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за партійними спискам, ще 225 "мажоритарників" - в округах.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук зробив перше зауваження Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі