середа, 05 червня 2019 13:00

Вакарчук стане народним депутатом - опитування

Вакарчук стане народним депутатом - опитування
Партія Святослава Вакарчука проходить до парламенту, якщо вірити соціології. Фото: Facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

До Верховної Ради мають шанси пройти вже 5 політсил.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" із 29 травня по 3 червня.

На запитання "Якби парламентські вибори відбувались найближчої неділі, як би ви проголосували?", "Слугу народу" готові підтримати 48,2% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями (і 37,8% серед усіх опитаних).

За "Опозиційну платформу - За життя" - 10,7% (8%), "Європейську солідарність" - 7,8% (6%), ВО "Батьківщина"- 6,9% (5,7%).

Партію "Голос" музиканта Святослава Вакарчука готові підтримати 5,6% тих, що визначилися з вибором респондентів і 4,3% всіх опитаних.

Менше ніж прохідний до Верховної Ради 5-відсотковий бар'єр набирають партія "Сила і честь" екс-глави СБУ Ігоря Смешка - 4,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями (3,3% серед усіх опитаних).

Соціологи опитали 2 тис. респондентів шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Похибка не більше ніж 2,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр іде на вибори

Раніше Центр "Соціальний моніторинг" і Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка оприлюднив свої дані опитування.

За ним, до парламенту проходили 4 партії - "Слуга народу", "Опозиційна плтаформа - За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук стане народним депутатом - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі