субота, 04 листопада 2017 17:08

Вакарчук назвав найголовніше завдання для України

Вакарчук назвав найголовніше завдання для України
Найголовніше зараз для України - підвищувати рівень освіти української нації, вважає Святослав Вакарчук. Фото: facebook.com/Gorodetskaya.Julia

Найголовніше зараз для України - підвищувати рівень освіти української нації. Про це заявив музикант Святослав Вакарчук, виступаючи перед закордонними українцями в Нью-Йорку, повідомляє "Гордон".

"Звичайно, всі ми вміємо читати і писати, але нинішньої освіти недостатньо. Я б сказав, нам потрібна не освіченість, а просвіта", - зауважив він.

Вакарчук додав, що українцям мало одного бажання, щоб влитися у європейську сім'ю народів.

"Потрібно, щоб європейська сім'я сприймала нас, як своїх", - продовжив він.

Музикант сказав, що українцям не потрібно копіювати все у країн Заходу.

"Ми, українці, самобутні люди і повинні нести свій генокод. І я впевнений, що ми і будемо його нести. Але, знаєте, ти можеш бути самобутнім і мати свій почерк. Але коли тебе вчать писати букви, ти повинен писати їх, як і інші, інакше тебе не зрозуміють. А який у тебе почерк буде, це вже не так важливо. І у нас хай буде свій український почерк, але букви, - загальносвітові. Які західна цивілізація сприймає, розуміє і якими користується", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко завершив виступ словами Вакарчука

Напередодні Центр Разумкова опублікував результати соціологічного опитування, за якими лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук отримав би 6,6% підтримки на найближчих президентських виборах. За Петра Порошенка проголосували б 14% опитаних.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук назвав найголовніше завдання для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі