пʼятниця, 29 березня 2019 11:44

У Верховній Раді знайшли слід ФСБ

У Верховній Раді знайшли слід ФСБ
Акредитовані у парламенті журналісти працюють на російські спецслужби, каже нардеп Вікторія Сюмар. Фото: УНІАН

Деякі акредитовані у Верховній Раді журналісти співпрацюють з російськими спецслужбами. Про це заявила голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

"У мене є частина подань від Служби безпеки України, що такі "журналісти" співпрацюють з російськими спецслужбами. Вони спочатку провокують певні ситуації, знімають їх, а потім вирізають фрагменти відео і передають їх російським телеканалам", - заявила нардеп в інтерв'ю Укрінформ

Це робиться для інформаційної війни проти України: спочатку спровокувати, а потім активно масовано використовувати це в засобах пропаганди.

Потреба в регулюванні порядку акредитації журналістів вже "перезріла", зауважила нардеп.

"4 тисячі акредитованих журналістів у Верховній Раді - це маразм. Більша частина цих людей займається там казна-чим, але не висвітленням діяльності парламенту", - каже Сюмар.

Спікер має підписати відповідне положення про акредитацію, якщо не вдається ухвалити відповідний закон, сказала парламентарій.

"Якщо ми вже закон не спроможні прийняти, то принаймні це треба відрегулювати хоча б на такому рівні. У сучасному світі нескладно перевірити – написав журналіст хоча би кілька слів про парламент чи ні. Достатньо ввести в пошукач його ім'я разом зі словосполученням "Верховна Рада", - пояснила Сюмар.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалить кілька рішень про позбавлення акредитації журналістів, "щоб не кортіло всім підряд акредитовуватись і займатись інформаційним кілерством на замовлення одних гравців проти інших".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АТО треба починати з Києва" - низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

Раніше у парламенті заявляли, що агентура ФСБ є серед народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді знайшли слід ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі