вівторок, 14 вересня 2021 17:08

В уряді пояснили, чому невідкладний законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК пів року припадає пилом

В уряді пояснили, чому невідкладний законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК пів року припадає пилом
Законопроєкт про ліквідацію ОАСК Зеленський вносив ще в квітні. Фото: @OACK.640

Невідкладний законопроєкт президента Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва вже пів року не розглядають у Верховній Раді, бо він непростий. Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Усі справи, які зараз розглядає ОАСК, мають перейти в Київський окружний адмінсуд. Там набагато менше суддів і в них є свої справи. Їм потрібно додатково ще розглядати справи від ОАСК", - пояснив міністр.

Потім, коли замість ОАСК створять новий суд, справи знову мають передати туди. До того ж їх знову змушені будуть розглядати спочатку. Уже втретє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

Також суддів до нового суду можна буде призначити лише після того, як запрацює Вища кваліфікаційна комісія суддів. А це теж тривалий час, сказав міністр.

"За приблизними оцінками, оперативна ліквідація ОАСК призведе до того, що 50-70 тисяч справ будуть довго чекати на дозвіл. На це знадобляться роки. Це буде сильний удар по системі розгляду адміністративних спорів", - заявив Малюська.

13 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

У вересні торік НАБУ публікувало записи нібито розмов голови ОАСК Павла Вовка. "Треба захопити владу в цій ВРП", - ішлося в розмовах.

НАБУ звинувачує голову суду в створенні злочинної організації, спробі захоплення державної влади.

У квітні брата голови ОАСК і адвоката Юрія Донця затримали детективи НАБУ. Правоохоронці виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів готівкою.

Детективи бюро підозрюють їх у намірі передати $100 тис. хабаря суддям ОАСК за винесення "потрібного" судового рішення в одній зі справ.

Зараз ви читаєте новину «В уряді пояснили, чому невідкладний законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК пів року припадає пилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі