четвер, 30 вересня 2010 12:30

В Україні зробили крок до створення громадського телебачення

В Україні зробили крок до створення громадського телебачення
Сьогодні Громадська рада проголосувала за концепцію створення громадської телерадіокомпанії. Це відбувалось під оплески присутніх.

"Це революційний крок в українській медійній політиці", - сказала заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

При цьому вона зазначила, що раніше політики чинили опір цій ініціативі.

"Це означає, що влада віддає кнопку, яку можна натискати, коли хоче обмежити свободу слова чи щось там покерувати", - зазначила Герман.

Вона пожалкувала, що на Громадську раду не прийшли представники руху "Стоп-цензурі", бо, мовляв, рада віддала управління каналом в руки громадськості, яка керуватиме каналом через наглядову раду.

Заступниця глави АП назвала створення громадського телебачення найголовнішою ознакою свободи слова.

"Ми відмовляємось від державного телебачення й радіомовлення, від державних телерадіокомпаній. Створюємо телебачення, яким не будуть керувати чиновники або медіа-магнати", - підкреслила Герман.

Після засідання ради президент Віктор Янукович пообіцяв найближчим часом підписати законопроект про громадське телебачення. Очікується, що він буде підписаний до 1 грудня.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «В Україні зробили крок до створення громадського телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі