четвер, 11 липня 2013 16:56

В Україні створюють нову "проєвропейську" партію "Вся Україна"

В Україні створюють нову "проєвропейську" партію "Вся Україна"
Фото: www.news24ua.com

В Україні з'явиться нова центристська партія, що відстоюватиме ідеї європейської інтеграції.

10 липня стало відомо про створення центристської партії "Вся Україна", пише "Комерсант".

Про створення партії "Вся Україна" (ВУ) в одному з київських інформагентств повідомив вчора голова політради цієї політичної сили Ярослав Погарський.

Необхідність створення нової партії він пояснив наступним чином: "Всі партії, представлені у Верховній раді, де-факто заблокували прийняття законопроектів, які необхідні для підписання угоди про асоціацію з ЄС."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров каже, що протиставляти МС і ЄС не можна, потрібно шукати альтернативу

"Вся Україна" позиціонує себе як центристська політична сила, а головними її ідеологічними принципами називаються орієнтація на європейську інтеграцію, розвиток місцевого самоврядування та підтримка малого і середнього бізнесу, пише видання.

Лідери нової партії, раніше були помічені в приналежності до партій "УДАР" і "Народний захист". У виданні зазначають, що Погарський є одним із засновників і директором Київського інституту стратегічного розвитку, а до 2011 року він входив до політради партії "УДАР".

Членами політради ВУ також є Людмила Башкірова і Валентин Гиря. Відомо, що раніше вони були членами маловідомої партії "Народний захист".

Погарський відмовився назвати виданню інших лідерів нової політсили, зауваживши: "Давайте почекаємо закінчення процедури реєстрації партії."

Зараз ви читаєте новину «В Україні створюють нову "проєвропейську" партію "Вся Україна" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі