вівторок, 27 жовтня 2020 11:39

В Україні починає діяти "антиковідний" штаб на чолі з Зеленським

В Україні починає діяти "антиковідний" штаб на чолі з Зеленським
Одним із завдань Нацштабу є запровадження єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії для всіх хворих на Covid-19. Фото: president.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову, в якій президенту Володимиру Зеленському рекомендується створити та очолити національний штаб щодо протидії Covid-19.

На сайті парламенту повідомляють, що спікер підписав постанову 26 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах шпиталізували 50 людей, 1 людина померла

Регламент ВР не дозволяє підписувати постанови президенту. Згідно з відповідним документом, підписані головою Ради постанови парламенту не пізніше наступного дня апарат Верховної Ради передає для опублікування в газеті "Голос України". Постанова набуває чинності наступного дня після її публікації.

19 жовтня в Раді заявили, що в Україні можуть створити штаб по боротьбі з Covid-19 на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Відповідний проєкт постанови внесли до Верховної Ради.

Головними завданнями Нацштабу визначено запровадження єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії для всіх хворих на коронавірус або тих громадян, які виявили симптоми; забезпечення ефективної безкоштовної діагностики й тестування на коронавірус; надання додаткової доплати в розмірі до 300% місячної зарплати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги та на всіх працівників закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу при Covid-19.

Станом на ранок 27 жовтня в Україні виявили 6 677 нових хворих на коронавірус. Це на 1 251 більше за попередню добу. Загалом маємо 355 501 лабораторно підтверджений випадок Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В Україні починає діяти "антиковідний" штаб на чолі з Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі