пʼятниця, 30 жовтня 2020 21:46

В Україні почали з'являтися фейкові органи місцевого самоврядування
4

Змовників виявили у Запорізькій обл.
Фото: Офіс генпрокурора
Змовників виявили у Запорізькій обл.
Змовників виявили у Запорізькій обл.
Змовників виявили у Запорізькій обл.

Правоохоронці викрили осіб, які створили у Запоріжжі незаконне формування для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

"За даними слідства, група осіб намагалася сформувати в м. Запоріжжя псевдодержавне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні. Вони створювали так звані "альтернативні" органи місцевого самоврядування - районні ради в містах, в які обирали депутатів. Для "легалізації" незаконної структури фігуранти розробляли фіктивні документи: статути, посвідчення депутатів, печатки, паспорта та інше. Для безпосереднього обрання та участі в "альтернативних" органах місцевого самоврядування два організатора шляхом обману або зловживання довірою отримували від майбутніх учасників кошти на банківську карту в якості волонтерської підтримки їх діяльності", - повідомляє Офіс генерального прокурора.

Організатори групи створили сторінку в соцмережі. Розміщували інформацію із закликами до громадян приєднуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці затримали ватажка ЛНР

Агітатори планували розформувати місцеві органи державної влади і місцевого самоврядування на території міста. Поширювали інформацію про створення "ліквідаційної комісії". Пропонували легалізувати зброю шляхом видачі фіктивних документів.

Вирішується питання про повідомлення про підозру членам групи.

У Хмельницькому СБУ виявила фейкову міську раду. Організатор групи у соцмережах закликав приєднатися до ради для здійснення "реального місцевого самоврядування".

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали з'являтися фейкові органи місцевого самоврядування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі