четвер, 04 березня 2021 12:43

В Україні почалася третя хвиля Covid-19. Влада не виключає повторний локдаун

В Україні почалася третя хвиля Covid-19. Влада не виключає повторний локдаун
Не треба тішити себе ілюзіями, коронавірус не відступив, кажуть в уряді. Фото: Getty Images

В Україні почалася 3-тя хвиля епідемії коронавірусної хвороби. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у четвер.

"Кожного дня бачимо зростання кількості хворих. Треба констатувати, що почалася 3-тя хвиля епідемії в Україні. Це цифри, статистика, яку ми бачимо. Її неможливо приховати.

Треба бути свідомим - розпочалася 3-тя хвиля", - заявив голова уряду.

"Які у нас інструменти? Адаптивний карантин. Ви бачите червоний рівень і такий жорсткий локдаун запроваджений в Івано-Франківській області. Чернівецька, Житомирська, Вінницька на підході, Закарпатська, Тернопільська. І ще низка областей, які за нашою термінологією "помаранчевий рівень". Це означає, що на підході може бути жорсткий локдаун.

Звичайно, коли більшість областей будуть у червоних зонах, скоріше за все доведеться вертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила. Не хотілося б цього робити. Щиро кажу.

Тому треба ще раз звернутися до свідомості громадян: коронавірус нікуди не дівся. Початок вакцинації означає лише початок. Процес вакцинації у всьому світі займе щонайменше 2 роки. Протягом цих 2 років - масковий режим, дезинфекція рук, соціальна дистанція. Треба вберегти себе, своїх близьких. І не тішити себе ілюзіями, що вакцина все врятує.

Ви бачите, яка сьогодні конкуренція між країнами за вакцину, який є дефіцит", - заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 45 тис. українців стали в чергу на вакцинацію

Процес вакцинації технологічно займатиме певний час, сказав прем'єр.

"Суспільство, яке має високий рівень свідомості щодо обмежень, воно пройде ці хвилі. Можливо, буде і 4-та, 5-та.

Я розумію, що суспільство виснажене. Окремі галузі, бізнес виснажені від цих локдаунів.

Вакцина - це, звичайно, світло в кінці тунелю. Але це історія 1,5-2 років", - сказав голова уряду.

В Україні зафіксували новий стрибок коронавірусу. За останню добу виявлено 10 057 нових хворих на коронавірус, померли 194 особи.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почалася третя хвиля Covid-19. Влада не виключає повторний локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі