понеділок, 01 березня 2021 13:34

В Україні переглянуть усі дозволи на зброю

В Україні переглянуть усі дозволи на зброю
У Нацполіції обіцяють належне виконання роботи працівниками. Фото: mvs.gov.ua

Сьогодні в Україні повністю розформували всі підрозділи Національної поліції з контролю за обігом зброї. Про це повідомило управління комунікації Нацполіції в понеділок.

1 березня голова Нацполіції Ігор Клименко підписав відповідний наказ про розформування.

Завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками, які належно виконуватимуть цю роботу. Найближчим часом його представлять суспільству.

Кожну особову справу власника зброї перевірять окремо щодо законності отримання дозволу. Понад 2 тис. дозволів, що видали з порушеннями, анулюють, а зброю - вилучать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков 7 років керує МВС

У Нацполіції заявляють про виявлення корупційної схеми видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це - і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані травмати - пристрої для відстрілу гумових куль.

"Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя.

Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів.

У нас є інформація про понад 2 тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи", - заявив Клименко.

Внутрішня безпека Нацполіції викрила 9 співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них - посадовці Центрального апарату відомства і працівники у регіонах. Відбулися звільнення.

"Ми не дамо недобросовісним колишнім працівникам жодного шансу для оскарження свого звільнення в суді.

Усі отримані матеріали щодо цього злочину будуть передані в Державне бюро розслідувань", - заявив голова Нацполіції.

У Верховній Раді готується до розгляду законопроєкт про обіг вогнепальної зброї. У разі ухвалення контроль за зброєю, процедура її придбання суттєво спростяться, заявив радник міністра внутрішніх справ.

У 1-й петиції на сайті президента, яка 2015 року досягла необхідної кількості голосів, вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «В Україні переглянуть усі дозволи на зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі