неділя, 24 жовтня 2021 14:31

В Україні оновили правила перетину кордону

В Україні оновили правила перетину кордону
Під час перетину кордону невакцинованим потрібно буде встановити застосунок "Вдома". Фото: dolc.dp

В Україні оновили правила для тих, хто перетинає кордон.

Невакцинованим людям потрібно буде встановити застосунок "Вдома". Про це повідомляють у Мінцифри.

Застосунок змінює функціонал і встановлювати його потрібно буде на 72 години, до моменту, поки людина зробить ПЛР-тест чи тест на антиген. Проходити контроль на основі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не потрібно буде.

Після того, як невакцинована людина встановила "Вдома" і здала в згаданий термін тест у застосунок має підтягнутися результат.

Тест обов'язково має бути зроблений у лабораторії, яка верифікована МОЗ. Після отримання негативного результату застосунок можна видалити. Якщо тест позитивний, потрібно зателефонувати сімейному лікарю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували понад 20 тис. нових випадків Covid-19

Для реєстрації у застосунку "Вдома" потрібно вказати такі дані:

- прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);
- серія та/або номер паспорта;
- місце самоізоляції;
- номер телефону.

Протягом 2020 року застосунком "Вдома" скористались майже мільйон людей, які поверталися з-за кордону і проходили 14 днів самоізоляції.

Від 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила проїзду в транспорті міжміського та міжобласного сполучення. Для кожної карантинної зони визначено необхідний перелік документів, які повинні мати і водії, і пасажири задля поїздок між регіонами України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оновили правила перетину кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі