субота, 14 вересня 2019 12:35

В Україні готують новий закон про статус ветеранів війни на Донбасі

В Україні готують новий закон про статус ветеранів війни на Донбасі
Законопроект з'явиться в парламенті через тиждень. Фото: 5 Channel

Президент України Володимир Зеленський анонсував новий закон про статус ветеранів бойових дій і добровольців, які воювали на Донбасі.

За словами Зеленського, держава повинна цінувати кожного з ветеранів, знати кожного в обличчя і розуміти їх потреби, для цього і створюють новий закон. Про це президент заявив під час відкриття національних "Ігор Нескорених".

"Потрібен системний підхід, який буде заснований в новому законі про статус ветеранів. Законопроект, який розробляло Міністерство ветеранів спільно з ветеранами, скоро з'явиться в парламенті. Мені обіцяла пані міністр, що за тиждень він вже буде готовий", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки переселенців-учасників АТО отримають компенсацію за житло цього року

Президент зазначив, що законопроект буде містити, зокрема, механізм визначення статусу учасника бойових дій і статусу добровольців.

На своєму першому засіданні депутати Верховної Ради обрали нового міністра з питань ветеранів російсько-української війни та об'єднали його з міністерством окупованих територій і тимчасово-переміщених осіб. Цю посаду тепер займає Оксана Коляда більш відома за дівочим прізвищем Гаврилюк.

Зараз ви читаєте новину «В Україні готують новий закон про статус ветеранів війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі