четвер, 15 вересня 2011 19:23

В УГКЦ нагадали, що церква - не ЗАТ і не ТОВ

В УГКЦ нагадали, що церква - не ЗАТ і не ТОВ

Церква не є суб'єктом підприємницької діяльності, а тому має сплачувати комунальні тарифи, встановлені для населення, а не підприємств.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив керівник департаменту інформації Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Ігор Яців, коментуючи чинну постанову Кабінету міністрів України № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" як для підприємств, так і для церков.

"Це несправедливо, коли церква платить за спожиту електроенергію чи газ за тарифами комерційних підприємств, які заробляють кошти, ведучи підприємницьку діяльність. Церква не є суб'єктом підприємницької діяльності. Вона здійснює свою діяльність за пожертви вірних, які вже є оподатковані на місцях праці вірян", - зауважив Яців.

На його переконання, комунальні тарифи для храмів мають бути на тому ж рівні, що і для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава УПЦ МП нагадав Януковичу, що храм - це не бізнес-центр

Разом з тим, священник зауважив, що його церква не розглядала ще можливість оскарження урядової постанови, оскільки подібні питання вирішуються спільно із членами Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, куди входить також і УГКЦ.

"Дискусія на цю тему буде значно змістовнішою і продуктивнішою, якщо вестиметься на рівні всієї ради, а не окремої конфесії", - уточнив Яців.

За його словами, нове засідання ради ще не проводилось.

"Я не знаю, коли відбудеться наступна зустріч. На попередньому засіданні ради комунального питання ще не існувало", - додав керівник департаменту інформації УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «В УГКЦ нагадали, що церква - не ЗАТ і не ТОВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі