четвер, 16 лютого 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У Швеції зробили гучну заяву про Путіна й хід війни в Україні

У Швеції зробили гучну заяву про Путіна й хід війни в Україні
Від початку повномасштабного вторгнення Росії Швеція стала одним із важливих європейських союзників України. Фото: pixabay.com

Війна йде у правильному для України напрямку.

У Європі немає втоми від допомоги Києву, заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон у інтерв'ю "Європейській правді".

"Російський диктатор Володимир Путін припустився двох вирішальних помилок: він недооцінив українських воїнів і волю громадян, а також недооцінив Європейський Союз і НАТО", – сказав він.

Йонсон зазначив, що Україна перемогла у битвах за Київ, Харків, Херсон та острів Зміїний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни натякають на можливість висадки десанту на острові Зміїний – Гуменюк

"Для українського народу ситуація рухається у правильному напрямку. І ми підтримуватимемо вас стільки, скільки буде потрібно, щоб гарантувати вашу незалежність та територіальну цілісність", – додав шведський міністр.

Йонсон відкинув думки про те, що тимчасово окупований РФ Крим не можна повертати військовим шляхом, оскільки Росія анексувала його незаконно.

"Для Швеції перемога України у війні, відновлення територіальної цілісності, незалежності та свободи – це ключовий стратегічний інтерес", – резюмував він.

15 лютого в Україну приїхав прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським він оголосив про передачу бойових машин піхоти і самохідних артилерійських установок Archer.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції зробили гучну заяву про Путіна й хід війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі