четвер, 13 грудня 2007 12:46

В СБУ не знають, чи було втручання в "Раду"

В СБУ не знають, чи було втручання в "Раду"
Заступник голови Служби безпеки України Микола Герасименко заявляє, що СБУ не може остаточно відповісти на питання, чи було зовнішнє втручання у систему "Рада".

Про це він заявив у Верховній Раді з трибуни, виступаючи з доповіддю перед депутатами.

Він підкреслив, що з 2006 року за питання інформаційної безпеки в органах державної влади, в тому числі і системи "Рада", відповідає Державна служба спеціального зв"язку та захисту інформації.

"Чи було втручання, чи ні, я не можу відповісти, поки не буде співпраця зі службою спецзв"язку. В нас ще є вісім днів", - сказав Герасименко.

За його словами, СБУ тісно співпрацює з цією держслужбою в розслідуванні втручання у систему "Рада".

"Як тільки вони дадуть відповідь, ми зможемо дати остаточні висновки", - додав він.

Водночас Герасименко зазначив, що ще в 2002 та 2005 роках СБУ зверталася щодо видалення недоліків в системі "Рада".

"У 2005 році на голову Верховної Ради було підготовлено листа, де було чітку вказано на ті недоліки, які є в системі "Рада". Їх п"ять", - сказав він.

За його словами, система голосування визначає статус голосування депутата, який "не голосував", за наступних помилок: натискання кнопки до початку звукового сигналу про початок голосування; натискання кнопки після дев"ятої секунди звукового сигналу; короткочасне натискання кнопки кілька разів; натискання кнопки після закінчення звукового сигналу; одночасне натискання двох кнопок.

"Крім того, на думку фахівців, такий результат може бути отриманий і при натисканні кнопки на першій секунді", - зазначив він і додав, що з цього питання СБУ звернулася до держслужби спецзв"язку.

У свою чергу заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев заявив, що "створеною міжвідомчою слідчою комісією встановлено, що даних про зовнішнє втручання не отримано, але перевірка продовжується".

"Перевірка триває. Матеріали учора були вивчені у Генпрокуратурі. Після прийняття рішення на предмет законності та обґрунтованості це рішення буде перевірено Генпрокуратурою", - додав він, пише
Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ не знають, чи було втручання в "Раду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі