середа, 29 жовтня 2008 14:27

В Росії жалкують, що Ющенко "бравує" постачаннями зброї до Грузії

В Росії жалкують, що Ющенко "бравує" постачаннями зброї до Грузії
Росія жалкує, що влада України "бравує" постачаннями зброї до Грузії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, слова якого наводить російська газета "Комерсант" у статті "Віктора Ющенка б"ють його ж зброєю".

За словами Рябова, є ціла низка міжнародних документів, які регулюють продаж зброї, під якими підписувалася Україна.

"Це документ ОБСЄ від 1993 року, який регулює передання звичайних озброєнь, також є документ ОБСЄ про легку і стрілецьку зброю. Але у випадку з Україною йдеться про важке наступальне озброєння. Причому Київ не заперечує факти його передання Грузії перед конфліктом і задовго до нього", - сказав Рябов.

"Ми це питання ставимо в усіх міжнародних форматах і жалкуємо про те, що українські колеги бравують своїми порушеннями", - підкреслив він.

При цьому Рябов зазначив, що покарати Україну міжнародними санкціями практично неможливо. "Санкції — це прерогатива Радбезу ООН, і всі наші спроби встановити ембарго на продаж зброї до Грузії наразилися на протидію країн, які прикривають агресора", - підкреслив він.

Також у статті наголошується, що при всій серйозності претензій до Києва Москва досі не володіє власними доказами незаконної торгівлі зброєю українською владою.

"У мене немає інформації про те, що Росія проводить власне розслідування із цього приводу. Ми дочекаємося розслідування комісії українського парламенту і залежно від його результатів ухвалюватимемо ті або інші рішення", - сказав заступник глави Департаменту інформації і друку МЗС РФ Ігор Лякін-Фролов.

28 жовтня Президент РФ Дмитро Медведєв на засіданні комісії з ВТС заявив, що Росія враховуватиме в своїй політиці, зокрема у сфері військово-технічної співпраці, дії країн, що забезпечували Грузію озброєннями і які підтримали Михайла Саакашвілі в серпні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Росії жалкують, що Ющенко "бравує" постачаннями зброї до Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі