четвер, 25 вересня 2008 11:36

В Росії заявили, що Україна відкликала з ООН проект резолюції щодо Голодомору

Міністерство закордонних справ Росії заявляє про відкликання делегацією України в Раді Організації Об"єднаних Націй з прав людини проекту резолюції "Пам"ять про Голодомор 1932-1933 років в Україні".

Про це сказано в повідомленні Департаменту інформації й друку МЗС Росії.

"24 вересня делегація України в Раді ООН з прав людини, не отримавши практично ніякої підтримки, змушена була офіційно відкликати внесений нею раніше проект резолюції "Пам"ять про Голодомор 1932-1933 р. в Україні", - сказано в заяві МЗС.

МЗС Росії вважає цей крок єдино правильним.

"Схоже, що й українська сторона починає усвідомлювати конфронтацію і безперспективність своєї ініціативи", - зазначає міністерство.

МЗС знову підкреслює, що спроби керівництва України закріпити на міжнародному рівні трактування подій 1932-1933 років на території колишнього СРСР як геноциду українського народу мають політизований характер і спрямовані на сіяння розбрату між братніми народами Росії й України.

"Вважаємо блюзнірством політичні спекуляції Києва на пам"яті мільйонів жертв трагедії, яка стосується народів колишнього Радянського Союзу", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко впевнений у прийнятті Організацією Об"єднаних Націй резолюції про визнання Голодомору в 1932-33 роках геноцидом у жовтні.

Раніше Палата представників Конгресу США визнала Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «В Росії заявили, що Україна відкликала з ООН проект резолюції щодо Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі