понеділок, 13 жовтня 2008 13:45

В Росії вважають, що треті вибори в Україні за три роки - це вже перебір

В Росії вважають, що треті вибори в Україні за три роки - це вже перебір
Спікер Ради Федерації Сергій Миронов вважає, що чергова парламентська криза в Україні обумовлена Конституцією цієї країни.

"Події в Україні лише підтверджують, що для таких країн, як Росія і Україна, парламентська республіка - це передчасно, і вони зараз пожинають ці плоди, які закладені у Конституції України", - сказав Миронов.

При цьому він додав, що "треті вибори за останні три роки - це вже перебір". "Добре, що Росія не пішла шляхом парламентської республіки", - додав Миронов.

У свою чергу, глава комітету з правових і судових питань Ради Федерації Амір Галлямов висловив думку, що дострокові парламентські вибори в Україні "не зможуть розв"язати тривалу політичну кризу в цій країні".

На його думку, ситуація, що склалася, стала наслідком того, що на Україні існують два політичні лідери - "це Президент Ющенко і прем"єр Тимошенко". "І поки обоє вони будуть у владі, Україні не уникнути політичних криз і затяжних колізій", - вважає Галлямов.

На його думку, "чергове нерозуміння і гострі суперечності" між українським президентом і прем"єром відбулося через те, що Блок Юлії Тимошенко не підтримав грузинську агресію у Південній Осетії на відміну від Віктора Ющенка.

"Мабуть, для українського Президента це стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння, і він пішов на розпуск Верховної Ради", - вважає Галлямов, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В Росії вважають, що треті вибори в Україні за три роки - це вже перебір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі