четвер, 09 жовтня 2008 14:03

В Росії стурбовані чутками про посиленням контролю за флотом

В Росії стурбовані чутками про посиленням контролю за флотом
У міністерстві закордонних справ Росії стурбовані повідомленнями ЗМІ про якісь плани посилення контролю за російським Чорноморським флотом і проведення провокацій у Криму.

"Усе це не може не викликати нашої глибокої стурбованості. Закликаємо українську сторону усвідомити всю повноту своєї відповідальності, можливі катастрофічні наслідки подібного роду провокацій для російсько-українських відносин", - заявив на брифінгу в четвер у Москві офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

Він особливо підкреслив при цьому: "Насторожує, що офіційного спростування з зовнішньополітичного відомства України щодо цього не надійшло".

За словами Нестеренка, у низці українських ЗМІ з"явилися повідомлення про проведення днями в МЗС України якогось заходу за участю силових структур країни, на якому обговорювалися заходи для посилення контролю за перебуванням Чорноморського флоту в Україні.

"Насторожує, що подібна нарада відбулася на тлі повідомлень, підтверджуваних офіційними особами України, про розробку на Україні різного роду планів з організації в Криму провокацій, спрямованих на дестабілізацію обстановки на півострові і навколо Чорноморського флоту", - сказав офіційний представник МЗС РФ.

Крім того, він висловив стурбованість у зв"язку з рішенням Національної ради телерадіомовлення України "про припинення реєстрації нібито неадаптованих до українського законодавства іноземних телеканалів, зокрема, Першого каналу, РТР і REN-TV".

"У результаті мільйони росіян і українців на Україні позбавлені можливості отримувати інформацію своєю рідною мовою. Усе це стало очевидним кроком української влади, спрямованим на витиснення із суспільно-політичного життя країни російської мови і російської культури", - заявив Нестеренко.

"Вважаємо, що подальше попрання гуманітарних прав російського населення України, дискримінація його за мовним принципом не може не позначитися на всьому комплексі російсько-українських відносин", - підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В Росії стурбовані чутками про посиленням контролю за флотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі