четвер, 17 липня 2008 17:06

"В Росії немає права голосу на вступ України в НАТО"

Представник Державного департаменту США Шон МакКормак заявляє, що Росія не зможе вплинути на рішення про надання Україні та Грузії членства в НАТО.

Про це МакКормак заявив 16 липня на брифінгу в Державному департаменті США, коментуючи Концепцію зовнішньої політики Росії, затверджену главою Російської держави Дмитром Медведєвим. (Стенограма брифінгу розміщена на офіційному сайті Державного департаменту США).

"На саміті НАТО в Бухаресті достатньо чітко прозвучала позиція Президента США Буша про можливе членство України та Грузії. Це була дуже сильна заява. Ми, як і інші країни НАТО, проводимо дуже тісні консультації з Росією в рамках ради Росія-НАТО. Але в Росії немає права голосу. Це буде позиція країн-членів НАТО, коли ухвалюватиметься рішення про надання статусу члена будь-якій з держав", - сказав МакКормак.

Президент Росії Медведєв затвердив Концепцію зовнішньої політики Російської Федерації, одним з положень якої зафіксовано негативне ставлення до розширення НАТО, зокрема до планів прийому в члени альянсу України та Грузії, а також до наближення військової інфраструктури НАТО до російських кордонів загалом, що порушує принцип рівної безпеки, зумовлює появу нових розмежувальних ліній в Європі і суперечить завданням підвищення ефективності спільної роботи з пошуку відповідей на реальні виклики сучасності, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"В Росії немає права голосу на вступ України в НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі