субота, 15 травня 2021 05:15

В Росії ліквідовують компанію, через яку Медведчук отримав санкції від України

В Росії ліквідовують компанію, через яку Медведчук отримав санкції від України
Компанію Медведчука ліквідовують. Фото: Україна 24

В Росії запустили процедуру ліквідацію компанії "Нові проєкти", що володіє ліцензією на видобуток нафти і газу на ділянці "Глибока" в окупованому Криму.

Служба безпеки України і Офіс генпрокурора пов'язують цю компанію з народним депутатом України від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, якому вручили підозру в державній зраді, йдеться в розслідуванні журналістів проекту "Схеми".

По одному з епізодів звинувачення, компанія "Нові проєкти" фігурує в підозрі про "незакінченний замах на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим".

"Схеми" показали відповідний запис в реєстрі юридичних осіб Росії, зроблену на наступний день після того, як Медведчуку вручили підозру.

Згідно виписки, 12 травня 2021 реєстраційні органи почали процедуру ліквідації компанії "Нові проєкти", що володіє російською ліцензією на видобуток нафти і газу на ділянці "Глибока", яка до анексії Криму контролювалася України.

Причиною ліквідації компанії в реєстрі вказано: "Ухвалення реєструючим органом рішення про майбутнє виключення юридичної особи з ЕГРЮЛ (наявність в ЕГРЮЛ (російською Єдиному державному реєстрі юридичних осіб - ред.) Відомостей про юридичну особу, щодо яких внесено запис про недостовірність)".

"У виписці на компанію на 14 травня 2021 року існує запис №19 з жовтня 2020 року, про те, що інспектори Федеральної податкової служби Росії встановили певну недостовірність даних. Якщо брати виписку на компанію на початок травня - в ній відсутній запис №19. Це може вказувати на те, що їх внесли заднім числом", - повідомляють "Схеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчука не посадять - українці про арешт кума Путіна

Офіс Генерального прокурора України має намір оскаржити призначення запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Віктора Медведчука після вивчення повного рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «В Росії ліквідовують компанію, через яку Медведчук отримав санкції від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі