вівторок, 04 листопада 2008 12:52

В Росії кажуть, що за два роки виведуть ЧФ з Криму

В Росії кажуть, що за два роки виведуть ЧФ з Криму
Для виведення Чорноморського флоту Росії з України необхідно два роки.

Про це повідомив завідувач аналітичного відділу, провідний аналітик Інституту політичного і військового аналізу (РФ) Олександр Храмчихін.

"Думаю, що для цього потрібно років зо два. Багато кораблів просто списуються, і дедалі менше потрібно буде часу для виведення – флот скорочується, і ніякої заміни не поступає. У Росії катастрофічно маленькі кораблебудівні програми, причому вони розраховані на всі чотири флоти і Каспійську флотилію. Тому ЧФ, здається, не дістається взагалі нічого", - сказав Храмчихін.

Водночас він зазначив, що сьогодні будівництво бази ЧФ у Новоросійську йде дуже повільно.

"Якщо там і ведуться якісь будівельні роботи, то невисокими темпами. Тут багато політичних питань, не виключаю, що будівництво бази штучно гальмується через збереження присутності у Севастополі, оскільки остаточного рішення щодо ЧФ РФ не прийнято" - сказав експерт. Він також додав, що, окрім згаданого, у Новоросійську є проблема кліматичного характеру – взимку там складно тримати кораблі.

Нагадаємо, термін договору про перебування ЧФ РФ у Криму спливає у 2017 році, і Україна не збирається його продовжувати, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Росії кажуть, що за два роки виведуть ЧФ з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі