Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2010 17:26

В отруєнні Ющенка знову знайшли російський слід

В отруєнні Ющенка знову знайшли російський слід

Слідство довело факт умисного отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Про це заявила колишній керівник слідства у справі про отруєння Галина Климович в інтерв"ю "Українській правді".

"Ми запитували, чи достатньо у справі доказів і наскільки переконливі вони в тому, що мало місце умисне токсичне отруєння. Треба було бачити очі цих учених. Вони заздрили наявності такого колосального матеріалу. Вони говорили, що у справі є фактаж на кілька докторських дисертацій. І ніхто з них не висловив і тіні сумніву в тому, що Ющенко отруєний діоксином ", - додала Климович.

"Ми настільки глибоко копали, що якби щось було не те, воно б обов"язково вистрілила. Та й, зрештою, не можуть же всі навколо бути негідниками і пройдисвітів - лікарі, вчені, експерти! ", - Додала слідчий.

Коментуючи плани заступника генпрокурора Рената Кузьміна з повторного допиту свідків, Климович заявила, що не бачить у цьому необхідності.

"Ну що це, як не дешева самореклама?!" - Заявляє вона, попереджаючи, що підлеглі при такій постановці питання можуть "підставити" і "підставляють" Кузьміна.

Як приклад слідчий назвала гучну заяву про виявлення у справі "в"єтнамського сліду", що веде до підприємству з виробництва діоксину в Ханої.

"На всю країну оголошується, що в справі в 2010 році з"явився" в"єтнамського "слід, а цей" слід "у справі був ще в 2005 році! На всю країну оголошується, що в справі в 2010 році з"явився "в"єтнамського" слід, а цей "слід" у справі був ще в 2005 році! І, насправді, він не в"єтнамський, а російський, оскільки мова йде про спільний російсько-в"єтнамський центр, про діяльність якого в"єтнамці без згоди Росії нічого не хочуть повідомляти", - підкреслила Климович.

Раніше сам Ющенко заявляв, що Москва блокує справу про його отруєння.

Зараз ви читаєте новину «В отруєнні Ющенка знову знайшли російський слід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути