неділя, 11 серпня 2013 01:22

В оточенні Януковича побачили конкурентів олігархів

В оточенні Януковича побачили конкурентів олігархів
Кость Бондаренко. Фото: polittech.org

Приватизаційні процеси в Україні призупинились через перегрупування сил в оточенні президента Віктора Януковича. З осені вони розпочнуться з новою силою завдяки приходу до влади так званих молодих менеджерів.

Про це в ефірі радіо Свобода заявив політолог Кость Бондаренко.

Експерт, зокрема, наголосив, що тертя, протистояння і конкуренція між різними групами впливу в оточенні Януковича завжди були.

"Це, скоріш за все, можна назвати конкуренцією. Але в той же час, я думаю, що приватизація не зупинилася, а призупинилася", - зазначив Бондаренко.

За його словами, протягом травня-липня відбулися певні внутрішні перестановки, перегрупування сил, які непомітні загалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогою векселів "сім'я" Януковича заволодіє атомними станціями, портами і ГТС — експерт

"І з осені вже явно стане помітно, що існує група так званих молодих менеджерів – будемо їх так називати, бо "сім'єю" їх називають дуже умовно. Скажімо, Захарченко не належить до "сім'ї", не стояв за ним Олександр Янукович. Ще ціла низка людей не мають відношення до "сім'ї". Це – нові менеджери, які орієнтовані саме на Віктора Януковича і прийшли у владу завдяки Януковичу", - наголосив експерт.

Водночас, він нагадав про існування промислово-фінансових груп, які усвідомлюють, що перебувають в рівних конкурентних умовах із цими новими менеджерами.

"Це перегрупування закінчилося. Я думаю, що після встановлення нових правил гри відбудеться і приватизація. Якщо сьогодні у когось викликає занепокоєння, що лише 2% від плану приватизації виконано, то я уявляю, як битимуть на сполох, коли за три місяці 2013 року 98% буде приватизовано", - спрогнозував Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «В оточенні Януковича побачили конкурентів олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі