понеділок, 03 грудня 2012 11:09

В опозиції вже не сподіваються, що ця Рада вирішить питання персонального голосування

В опозиції вже не сподіваються, що ця Рада вирішить питання персонального голосування
Андрій Павловський переконаний: персональне голосування залежатиме вже від самовисуванців. Фото: www.unian.ua

Питання персонального голосування вирішуватиме вже нова Верховна Рада.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Павловський.

Коментуючи новий законопроект опозиції щодо персонального голосування, який передбачає обов'язкову реєстрацію депутатів перед засіданням, він наголосив:

"Це звісно потрібно, але з іншого боку, є вимога Конституції, де чітко написано про персональне голосування, де кожен депутат голосує особисто за себе. Тут є пряма вимога Конституції, а Конституція у нас прямої дії. І якщо у нас депутатам від більшості незрозуміла Конституція, то для них ще опозиція зробила роз'яснення у вигляді постанови про те, що кожен депутат повинен голосувати сам за себе, а не бути "піаністом", не бігати по рядам і голосувати один за вісім осіб, як це відбувається зараз".

Так, одним з яскравих прикладів "кнопкодавства", за словами Павловського, є голосування за закон про референдум, коли реально в залі знаходилося людей 40 від Партії регіонів, а вони проголосували за 200 інших, які були відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов обнулиться і знеціниться через персональне голосування - Заєць

"За великим рахунком, якби у нас дійсно був Конституційний суд, а не додаток відділу Адміністрації президента, то вони б такі рішення визначали б незаконним. Один би набрався мужності і мудрості, один би закон визначали б не дійсним — це було уроком надалі депутатам не порушувати закон та Конституцію", - наголосив нардеп.

Водночас, парламентар переконаний, що питання персонального голосування у парламенті залежатиме вже від нової Верховної Ради та перш за все, від самовисуванців.

"Це вже залежить від нової Верховної Ради, як вона буде голосувати. Чи погодяться ті депутати, так звані самовисуванці, яких зараз заганяють у Партію регіонів, віддавати свою картку Чечетову чи погодяться просто бути тупими "кнопкодавами", які за помахом руки жмуть кнопки, навіть не читаючи законів", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР намагається "заговорити" питання голосування, бо не може сформувати більшість

Павловський переконаний, що на останньому засіданні парламенту 6-го скликання Верховна Рада не зможе вирішити питання персонального голосування.

"Ця Верховна Рада це питання не вирішить. Тут депутати більшості всі дивляться на руку Чечетова і просто за умовним рефлексом собаки Павлова голосують. На цю Верховну Раду сподіватися, що вона прийме цю постанову — нереально", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції вже не сподіваються, що ця Рада вирішить питання персонального голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі