пʼятниця, 23 листопада 2012 10:58

В опозиції розповіли про можливості референдуму по звільненню Тимошенко

В опозиції розповіли про можливості референдуму по звільненню Тимошенко
Фото: batkivschina.com

Народний депутат Юрій Одарченко розповів, що ініційований ним референдум "по звільненню Юлії Тимошенко" не допустить підписання президентом Віктором Януковичем закону про референдум.

Про це він розповів у коментарі "Комерсант-Україна".

"Процес організації ініціативних груп в усіх областях триватиме 3-4 тижні. Після цього ми розпочнемо збір підписів, на це закон дає нам один місяць. На цей період припадає і Новий рік, але що поробиш, будемо збирати підписи і в свята", - заявив Одарченко, висловивши впевненість, що необхідні 3 млн. підписів будуть зібрані вчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонує заборонити заносити до сесійної зали сторонні предмети

Народний депутат зазначив, що початок підготовки до референдуму переслідує ще одну мету - не допустити підписання президентом закону про референдум, прийнятого парламентською більшістю 6 листопада. В опозиції вважають цей документ неконституційним і вважають, що з його допомогою влада має намір добитися зміни конституційного ладу.

"Президент думав використовувати закон для зміни Конституції, але не врахував, що його можна використовувати і як інструмент звільнення Юлії Тимошенко. Думаю, тепер, зрозумівши це, він відмовиться підписати документ", - поділився припущеннями Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ескперт вважає, що норму про фракцію в кількості не менше 32 осіб ніхто не скасує

Нагадаємо, в разі набуття чинності закону результати народного волевиявлення будуть автоматично змінювати законодавство, в той час як сьогодні вони мають лише рекомендаційне значення. Проте представники "Батьківщини" підкреслюють, що мають намір домагатися проведення референдуму незалежно від рішення президента щодо цього закону.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції розповіли про можливості референдуму по звільненню Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі