понеділок, 14 листопада 2022 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП різко висловилися про "нейтралітет" Австрії

В ОП різко висловилися про "нейтралітет" Австрії
Радник глави ОП Михайло Подоляк емоційно висловився про "нейтралітет" деяких країн. Фото: president.gov.ua

Деякі країни досі дотримуються "нейтралітету" щодо війни Росії проти України.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував рішення певних держав "зберегти нейтралітет". Зокрема, й Австрії. Подоляк відповів, чи можна залишатися нейтральним щодо війни Росії проти українців, в інтерв'ю австрійській газеті Der Standard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський депутат оскандалився із заявою про перегляд українських кордонів

Він наголосив, що це – "це питання про те, чи хочеться просто стояти осторонь, коли одна країна вторгається в іншу, коли вбивають людей, коли порушують право людей на мирне життя у власній країні".

"Росія вторглася в Україну, Росія вбиває людей, Росія посилає безпілотники і ракети. Це – не конфлікт. Пізніше ніхто не буде говорити про нейтралітет, а лише про те, що в той час було ухвалено рішення стояти осторонь і спостерігати, як одна країна вторгається в іншу. І саме таке рішення ухвалила Австрія", – заявив Подоляк.

Серед країн Європейського Союзу лише Австрія і Угорщина досі не поставляють Україні озброєння для боротьби проти Російської Федерації. Політичні дискусії західних партнерів про те, коли та яку зброю передавати, коштують Україні щоденних втрат на фронті, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в серпні.

Австрія підтримає загальноєвропейське обмеження ціни на електроенергію. Уряд країни погодився з ідеєю обмеження цін. Хоча спочатку ставився до цього скептично. Заяву зробив канцлер Австрії Карл Негаммер.

Зараз ви читаєте новину «В ОП різко висловилися про "нейтралітет" Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі