пʼятниця, 23 серпня 2019 15:31

В Офісі розповіли, за що Богдан подав до суду на журналістів

В Офісі розповіли, за що Богдан подав до суду на журналістів
В Офісі зазначили, що Богдан спершу намагався врегулювати питання без суду. ФОТО: Укрінформ

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав до суду на журналістів "Схем" і НСТУ (суспільний мовник) за твердження, що він 11 разів перетинав білоруський кордон і 6 разів — російський. Він просить це спростувати.

Таку причину позову повідомили в Офісіс агентству "Укрінформ".

"У випуску програми стверджувалося, що протягом 2018-го – початку 2019 року Андрій Богдан перетинав білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів. Крім того, повідомлялося, що нібито, починаючи з 2014-го, він 6 разів перетинав російський кордон і в аеропорту "Внуково" зафіксовано 3 вльоти і 3 вильоти юриста", - вказали в Офісі.

Відеосюжет розміщений на YouTube-каналі та веб-сайті ПАТ НСТУ і Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан: Ми спілкуємося з суспільством без журналістів

Також в Офісі зазначили, що Богдан спершу намагався врегулювати питання без суду — звертався письмово двічі до журналістів і надавав копію офіційної відповіді Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби. Відповіді, за словами ОП, свідчать — голова Офісу перетинав кордон у напрямку Росії та Білорусі двічі у травні 2014-го.

"Попри наявність офіційної відповіді Державної прикордонної служби України, письмові вимоги про спростування інформації були залишені без задоволення", - ідеться у відповіді.

Суспільний мовник відповів Богдану, що не несе відповідальності за зміст передачі "Схеми", яка виходить у неї в ефірі, передає "Укрінформ".

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав до суду на журналістів програми "Схеми" та "Суспільне". Позов надійшов до суду 20 серпня.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі розповіли, за що Богдан подав до суду на журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі