понеділок, 28 листопада 2022 00:47

В Офісі президента розповіли, чому РФ не зможе утримати ЗАЕС

В Офісі президента розповіли, чому РФ не зможе утримати ЗАЕС
Будь-які спроби окупантів утримувати ЗАЕС заздалегідь приречені на провал. Фото: energoatom.com.ua

У російських окупантів не вийде утримати Запорізьку атомну електростанцію ні в якому сенсі - ні у фактичному, ні в юридичному. Україна забере її назад, які б спроби Кремль не робив, щоб привласнити станцію.

Ймовірно, у РФ намагалися повторити "кримський сценарій", коли світ засудив анексію Криму, але закрив на це очі, але прорахувалися, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Вони підуть звідти, тому що їх лінія оборони поступово починає відходити до кордонів Російської Федерації"- запевнив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" нові фейки про НАТО та ЗАЕС

Також у цьому випадку практично весь світ, на відміну від 2014 року, вимагає від Росії покинути станцію - навіть МАГАТЕ, де у РФ велике представництво та лобі. Тобто всі спроби РФ привласнити станцію, вписавши окуповану територію у свою конституцію, "поширивши" на ЗАЕС "юрисдикцію" Росатому, фактично провалилися.

Нагадаємо, за даними Енергоатому, російські окупанти можуть готуватися до виходу з території ЗАЕС. На це вказують деякі ознаки.

На цей час росіяни використовують ЗАЕС у якості військової бази - зокрема, по периметру станції облаштували позиції, вирили окопи та все замінували.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента розповіли, чому РФ не зможе утримати ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі